Familiebedrijf sinds 1924
Liewes Roden

Over ons

Autobedrijf Liewes Roden is een echt familiebedrijf dat al bijna 100 jaar geleid wordt door de familie Liewes. Het bedrijf is een begrip in de regio, met een groot klantenbestand van soms meerdere generaties uit een familie. Liewes Roden heeft een prachtige geschiedenis en onderscheidt zich door altijd met de tijd mee te gaan. Jong en oud voelen zich dan ook thuis bij dit autobedrijf waar kwaliteit en betrouwbaarheid erg belangrijk zijn.

De grondlegger van het familiebedrijf is Koert Liewes. In 1924 begint hij in Tolbert een landbouwsmederij, dat in de dertiger jaren wordt uitgebreid met een handel in fietsen, motoren en landbouwwerktuigen. Kort na de Tweede Wereldoorlog gaan de beide zonen Hendrik en Koert bij hun vader in de zaak werken. Begin jaren ‘50 start de familie Liewes met de verkoop van auto’s. Wanneer de autoverkoop in de jaren ’70 in een stroomversnelling raakt, opent het familiebedrijf ook een vestiging in Roden.

Halverwege de jaren ‘90 voegt de familie de beide garages samen tot één grote vestiging. Het openingsfeest van het nieuwe pand aan de Ceintuurbaan Noord in Roden is in 1999. De nieuwe eeuw start, voor de sinds 1967 officiële Opel-dealer, bijzonder feestelijk omdat  Liewes zich dan ook officieel reparateur van Chevrolet mag noemen. Enkele jaren later wordt eveneens het officieel reparateurschap van Opel-bedrijfswagens binnengehaald.

In 2021 neemt de vierde generatie Liewes de leiding van het bedrijf over. Hendrik en Laurens zetten daarmee de eerste stap naar een nieuwe toekomst van het familiebedrijf. In hetzelfde jaar wordt  Autobedrijf H. van Bergen uit Roden overgenomen en verandert de officiële naam van het familiebedrijf in Bosch Car Service Liewes Roden. Ook voert het bedrijf sinds 2021 het kwaliteitslabel CarSelexy, wat garant staat voor maximale zekerheid voor occasions van maximaal 2 jaar oud. Als gevolg van een reorganisatie van Stellantis, het moederbedrijf van Opel, eindigt in november van 2022 voor Liewes Roden het dealerschap van Opel.

Het huidige familiebedrijf heeft een enorm pakket aan diensten. Naast het onderhoud en reparatie van alle merken (bedrijfs)auto’s in de uiterst moderne werkplaats biedt  Liewes Roden onder meer een bijzonder ruim en gevarieerd aanbod aan jonge occasions; indien nodig met financiering, verzekering en onderhoudscontract. Mocht trouwens de auto die u wenst niet op voorraad zijn, dan wordt er graag voor u naar gezocht. Toch liever een nieuwe auto? Ook de allernieuwste modellen kunt u via Liewes Roden aanschaffen.

Persoonlijk contact zijn naast eerlijk en correct zakendoen voor het huidige familiebedrijf nog even belangrijk als in de smederij aan het begin van de vorige eeuw. De klant die het bedrijf aan de Ceintuurbaan Noord  bezoekt, wordt altijd hartelijk ontvangen, maar als toekomstbestendig bedrijf heeft Liewes Roden ook ruim aandacht voor de hedendaagse klant die graag online kijkt, koopt en regelt.

Op de website van Liewes Roden staat een compleet overzicht van het aanbod. Natuurlijk kan er online een afspraak voor een informatief gesprek worden gemaakt, maar ook de onderhoudsbeurt van uw auto of bijvoorbeeld een bandenwissel kan online worden gepland.

Liewes Roden sleepte in 2018 en 2019 de Online Dealer Award binnen voor de beste presentatie op sociale media. Het meest actuele nieuws is ook vandaag te vinden op  Facebook en Instagram.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom aan de Ceintuurbaan Noord 133 in Roden.

HomeOver ons