Familiebedrijf Liewes
bestaat 100 jaar

Tijd voor terugblik met foto’s en interviews

Ons familiebedrijf bestaat dit jaar 100 jaar en op deze pagina kunt u online leuke oude foto’s bekijken en ook zien hoe wij zijn begonnen in 1924 en wat daarna allemaal is veranderd en gebeurd. De pagina wordt gedurende dit jaar aangevuld met nieuwe berichten en interviews met mensen die belangrijk zijn geweest voor ons bedrijf.

Veel kijkplezier!

Familie Liewes

Deel jouw verhaal met ons

Heb jij een leuke of mooie herinnering aan ons bedrijf? Dat horen we graag.
Laat je verhaal bij ons achter!

Een terugblik in de tijd

Foto’s uit de oude doos

Pak je potloden en ga aan de slag!

Hier is een leuke kleurplaat voor de kinderen. Je kunt deze kleurplaat printen en ingekleurt bij ons inleveren. Als beloning ontvang je een leuke verrassing! De kleurplaten zijn ook verkrijgbaar in ons bedrijf.

Interview met
Wim Liewes

Kun je ons vertellen over je eerste ervaringen bij het bedrijf en hoe het bedrijf destijds was vergeleken met nu?

Mijn eerste werkervaring begon in 1977, direct na het voltooien van mijn studie en mijn dienstplicht. Ik kreeg de kans om thuis te werken in het magazijn en op de receptie. Vervolgens maakte ik de overstap naar de verkoopafdeling en al snel werd ik in een vroeg stadium bevorderd tot leidinggevende.
Het bedrijf was destijds aanzienlijk kleiner, met minder werknemers en een lagere omzet. Digitalisering en het internet waren nog niet geïntroduceerd.

Wat heeft je gemotiveerd om zo lang bij het bedrijf te blijven werken?

Ik waardeer de mensen, het werk en de auto’s, vooral omdat het een familiebedrijf is, zonder verplichtingen overigens.

Kun je een specifieke herinnering delen die voor jou heel speciaal was tijdens je tijd bij het bedrijf?

Het overlijden van mijn vader zorgde ervoor dat ik op jonge leeftijd, met nog niet veel ervaring, samen met mijn broer (Koert) het bedrijf in een vroeg stadium moest runnen.

Hoe heeft het bedrijf zich door de jaren heen ontwikkeld en aangepast aan veranderende omstandigheden?

Door de jaren heen heeft het bedrijf gestaag en gezond gegroeid, voornamelijk als dealer en recentelijk als universeel bedrijf. We hebben altijd ingezet op geleidelijke groei, zonder extremen, waarbij we voornamelijk hebben geïnvesteerd in materiële en infrastructurele zaken.

Welke waarden en tradities zijn volgens jou kenmerkend voor het bedrijf en hebben bijgedragen aan het succes ervan?

We hebben altijd gehandeld door simpelweg onszelf te blijven en met een sterk sociaal gevoel. Voor ons staat het streven naar het maximale resultaat niet altijd op de eerste plaats.

Kun je ons iets vertellen over een uitdagende periode of situatie waarin het bedrijf heeft moeten doorzetten? Hoe zijn jij en je collega’s hiermee omgegaan?

Net als ieder ander bedrijf hebben we goede en slechte jaren gekend. Vooral tijdens de moeilijke jaren was het sociaal gezien erg zwaar om afscheid te moeten nemen van een aantal mensen. We hebben echter altijd gestreefd naar transparante communicatie, omdat we geloven dat dit vaak het beste resultaat oplevert.

Zijn er bepaalde personen binnen het bedrijf die een bijzondere invloed op je hebben gehad? Zo ja, op welke manier?

Ik heb veel geluisterd naar diverse meningen, maar uiteindelijk is mijn eigen mening altijd leidend geweest. Ik geloof dat het volgen van mijn eigen overtuigingen het beste is.
Met de toetreding van mijn beide zonen (Hendrik & Laurens) heb ik wel een ‘boost’ gekregen door hun ideeën over de ‘nieuwe’ wereld.”

Hoe zie je de toekomst van het bedrijf, gezien de veranderingen in de industrie en de wereldwijde economie?

Bij de overdracht naar de volgende (4e) generatie staat er een gezond bedrijf met voldoende toekomstmogelijkheden, mits je je maar openstelt voor nieuwe eigentijdse ideeën.

Heb je nog advies voor toekomstige generaties werknemers die bij het bedrijf zullen komen werken?

Sta open voor samenwerking en denk actief mee om een sterk team op te bouwen.

Interview met
Hans Hiemstra

Hoe ben je ooit bij Autobedrijf Liewes terecht gekomen?

Ik kreeg een tip van Eddy Hut. Op een vrijdagavond ben ik erheen gegaan en heb ik een open sollicitatie gedaan bij Koert Liewes. Ik werd vervolgens aangenomen en ben sindsdien niet meer weggegaan.

Kun je een specifieke herrinering delen die voor jou heel speciaal was tijdens je dienstverband hier?

Dit was het overlijden van Koert Liewes. Die gebeurtenis zal ik nooit vergeten.

Kun je ons iets vertellen over een uitdagende periode of situatie tijdens al die jaren? Hoe zijn jij en je collega’s hiermee omgegaan?

Dit was voor mij de overgang van Opel-dealer naar Bosch Car Service. Hoewel het een grote verandering was, bleek het een juiste keuze te zijn waar we allemaal positief over zijn.

Wat is volgens jou het geheim achter het feit dat je zo langs bij Autobedrijf Liewes hebt gewerkt, en wat zou je willen doorgeven aan toekomstige generaties werknemers?

Het is een familiebedrijf dat vertrouwd en laagdrempelig is. Ga zo door!

Heb je nog een leuke anekdote die je met ons wilt delen?

Er was eens een klant die dacht dat ik bij de familie Liewes hoorde en me steeds Hans Liewes noemde. Mijn collega’s namen dit over en moesten er steeds om lachen. Ik hoorde het pas later, haha!

Wat is jouw verhaal?

Deel jouw leukste verhalen en herinneringen met ons!