Vervangend vervoer bij reparatie

Vaak is het al vervelend genoeg dat uw auto naar de garage moet voor een reparatie of dat uw auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Soms kunt u op uw auto wachten, maar lang niet alle reparaties zijn klaar terwijl je wacht. Uw auto bent u een tijdje kwijt, maar uw werk en privéleven gaan gewoon door. Daarom bieden wij vervangend vervoer bij reparatie aan.

Vervangend vervoer bij reparatie Roden

Bij Liewes Roden Bosch Car Service Autobedrijf is een vervangende auto onderdeel van de service. Vervangend vervoer bij reparatie of een vervangende auto klinkt misschien alsof u automatisch recht heeft op een gratis vervangende auto. Het kan namelijk ook betekenen dat u een huurauto tegen een zeer scherpe prijs meekrijgt of zelfs een leenfiets. We hebben ook een haal- en brengservice waardoor wij uw auto bij u thuis of werklocatie ophalen en terugbrengen. Afhankelijk van uw situatie, wensen en de beschikbaarheid hebben wij een oplossing voor u.

Meer weten over Liewis service plan.

Vervangende auto bij reparatie schade

Het hoeft niet altijd vervangend vervoer bij reparatie door eventueel achterstallig onderhoud te zijn. Het kan ook zijn dat uw auto schade heeft die door uw eigen autoverzekering wordt gedekt. Bijvoorbeeld schade door een aanrijding. Wanneer wij de complete zorg rondom het autoschade-herstel op ons nemen, kunt u gebruik maken van onze vervangend vervoer bij reparatie service. Vaak krijgt u gratis een vervangende auto tijdens de reparatie. De periode is vanaf het moment dat u de auto ter reparatie aanbiedt, tot het moment waarop de auto hersteld kan worden afgeleverd. Bij de tegenpartij claimt uw verzekering de kosten. 

Mocht u alleen een WA-dekking hebben dan krijgt u de kosten alleen vergoed wanneer er een schuldige tegenpartij is. De maximale kosten die uw verzekering vergoedt zijn over het algemeen 75% van de huurkosten. Dit betekent dat u niet het gehele bedrag kunt claimen, het eerst moet voorschieten en dat er een tegenpartij moet zijn die zijn schuld erkent. Wanneer de aanrijding of schade uw eigen schuld is dekt uw WA-verzekering deze niet en kunt u de kosten dus niet verhalen.

Benieuwd naar de mogelijkheden kijk dan naar onze contact mogelijkheden.

Periode vervangend vervoer bij reparatie auto

Hoe lang u recht heeft op vervangend vervoer bij reparatie? Zoals eerder gezegd is dat zolang het nodig is om uw auto te repareren. U bent verplicht om de schade te beperken. De huurperiode moet daarom zo kort mogelijk zijn. Soms wordt door de verzekeraar rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer uw auto wordt aangereden vlak voor een autovakantie. In dat geval wordt gedurende de vakantie de vervangende auto vergoed. 

Aangezien u verplicht bent om de schade te beperken, betekent dit ook dat u niet zomaar elke auto kunt huren. Het vervangend vervoer moet gelijkwaardig zijn aan uw eigen vervoer. De extra kosten voor het huren van een grotere of luxere auto worden niet gedekt. Het kan zijn dat de uitvoering en formaat afwijkt van uw eigen auto, daarvoor betaalt u niets extras. U betaalt alleen de brandstofkosten en eventuele verkeersboetes. 

Vervangende auto bij onderhoud

Wanneer de reparatie aan uw auto niet door uw verzekering vergoed wordt of wanneer uw auto gewoonweg een lange onderhoudsbeurt nodig heeft, hebben wij alsnog een vervangende auto voor u. Soms kunt u wachten op uw auto, soms bent u de auto voor een langere periode kwijt. Wanneer nodig kunt u bij ons een andere auto gebruiken voor €10,- per dag (incl. btw en excl. Brandstof met 100km vrij). Ook voor uw bedrijfsauto hebben wij een vervangende auto. 

Voor alle vervangende auto’s geldt dat u deze schoon inlevert met een volle tank. Specifieke wensen voor vervangend vervoer bij reparatie kunnen wij met u overleggen. Woont u in de buurt? Vervangend vervoer bij reparatie Roden betekent niet dat wij alleen auto’s of bedrijfswagens hebben. We hebben ook fietsen die u mag lenen. 

Plan hieronder online de afspraak of bel naar 050-5016842.

HomeVervangend vervoer bij reparatie