Blog: Wat is private lease en waarom is het zo voordelig? 21 januari 2019

Het wordt met de dag populairder: private lease. Bij Liewes Roden begrijpen we heel erg goed waarom dat zo is; private lease is gemakkelijk én voordelig. Wat private lease precies is en waarom het zo voordelig is, leest u in dit artikel.

Wat is Private Lease?

Bij private lease rijdt u als particulier tegen een vast bedrag per maand in een nieuwe auto. Deze auto is dan niet van u, maar van de leasemaatschappij. In dit vaste bedrag per maand zitten alle kosten van de auto, behalve de brandstof. Ook een ritje door de wasstraat is voor eigen rekening. Het grote voordeel van private lease is dat u in een nieuwe auto kunt rijden, zonder dat u uw spaargeld hoeft te gebruiken.

Dit zit allemaal inbegrepen in de leaseprijs:

  • Autoverzekering
  • Wegenbelasting
  • Reparaties
  • Onderhoud; bijvoorbeeld ook de bandenwissel
  • Pechhulp

Hoe kan het dat Private Lease zo voordelig is?

Wist u dat het soms voordeliger kan zijn om een auto te leasen dan om deze aan te schaffen? Echt waar! Dit komt doordat Leasemaatschappijen hele goede deals kunnen maken met hun leveranciers. Deze goede deals zijn voordelig voor u, want zo kan de leasemaatschappij u een goede prijs bieden.

Doordat het leasebedrijf auto’s en verzekeringen afneemt in grote aantallen, betalen ze veel minder dan de consument. Dit geldt ook voor de afspraken die ze maken met garages, voor reparaties en onderhoud. Tot slot is het voor het leasebedrijf gemakkelijk om de auto na de leaseperiode voor een goede prijs te verkopen. Dit alles bij elkaar maakt dat het private leasen van een auto goedkoper kan zijn dan het aanschaffen van een auto.

Wanneer kies ik voor Private Lease?

Wanneer u aan de onderstaande criteria voldoet, is de kans groot dat Private Lease goed bij u past.

  • U heeft niet genoeg (spaar)geld om in één keer een nieuwe auto te kunnen betalen
  • U rijdt het liefste in een nieuw auto
  • U maakt veel kilometers
  • U wilt geen onvoorziene kosten door onderhoud of reparaties
  • U wilt nooit zonder auto zitten

Wanneer kiest u niet voor Private Lease?

Hoewel Private Lease vaak erg voordelig is, is het niet altijd de meest voordelige optie. Wanneer u minder dan 10.000km per jaar rijdt, of verwacht dat u de komende jaren sterk wisselende afstanden gaat rijden is private lease waarschijnlijk niet de beste optie. Heeft u voldoende (spaar)geld om in één keer een nieuwe auto aan te schaffen? Dan kan het nog steeds voordeliger zijn om voor Private Lease te kiezen, afhankelijk van uw specifieke situatie. Bij Liewes Roden adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Naast private lease bieden wij bijvoorbeeld ook Zakelijke Lease en Financiering aan.

Hoeveel kost Private Lease?

Hoeveel het precies gaat kosten om een auto te leasen is afhankelijk van uw situatie en wensen. Hierin spelen het aantal kilometers wat u per jaar rijdt, de auto die u wilt leasen en de looptijd van de leaseperiode de belangrijkste rol. Wij voorzien u graag vrijblijvend van een offerte, deze vraagt u snel en gemakkelijk aan op deze pagina.

Ga naar Opel Bekijk onze voorraad Plan een werkplaatsafspraak
HomeOnze voorraadNieuwsBlog: Wat is private lease en waarom is het zo voordelig?

Neem contact met ons op via: