Blog: Vijf tips voor het aanschaffen van een tweedehands auto 21 maart 2019

Het kiezen en kopen van een tweedehands auto kan een spannende gebeurtenis zijn. Want hoe weet u nu zeker dat u een goede keuze maakt? In dit artikel geven wij u vijf tips voor het aanschaffen van een tweedehands auto, zodat u een goede keuze kan maken.

1. Stel het doel van de auto vast

Een ‘nieuwe’ auto koopt u niet zomaar, dit heeft altijd een doel. Misschien voldoet uw huidige auto niet meer aan uw eisen, of heeft u op dit moment helemaal geen auto tot uw beschikking. Wat uw doel ook is, het is belangrijk om deze helder te hebben voordat u op zoek gaat naar een tweedehands auto. Uw doel bepaalt namelijk uw eisenpakket. Heeft u een nieuwe auto nodig om mee naar uw werk in een andere stad te reizen? Dan zoekt u een andere auto dan wanneer u een auto zoekt om alleen op zaterdag de boodschappen mee te doen.

2. Bepaal van tevoren een budget

Het is verstandig om van tevoren een budget vast te stellen, waarin ook rekening wordt gehouden met kosten voor in de toekomst. Denk daarbij aan kosten voor onderhoud, APK keuring en reparaties. Zo voorkomt u dat u na de aanschaf van een auto geen buffer meer heeft voor onvoorziene kosten. De leeftijd van uw ‘nieuwe’ auto speelt hierin ook een belangrijke rol, bij een oudere auto is de kans op gebreken over het algemeen groter dan bij een nieuwer exemplaar.

3. Bekijk de kilometerstand

Bij het kiezen van een tweedehands auto is de kilometerstand een belangrijke factor. Er wordt weleens gezegd dat een kilometerstand van boven de 200.000 te hoog is. Dit hoeft niet altijd waar te zijn. Wilt u een auto aanschaffen, maar bent u niet van plan om veel kilometers te gaan maken? Dan hoeft een hogere kilometerstand geen probleem te zijn. Daarnaast is een lage kilometerstand ook zeker niet alles. Heeft een auto een lage kilometerstand, maar is er veel met een aanhangwagen gereden? Dan heeft dit zeker impact op de auto gehad.

4. Doe online onderzoek

Tegenwoordig heeft u een grote troef wanneer het om het aanschaffen van een tweedehands auto gaat: het internet. Maak hier dan ook zeker gebruik van. Door van te voren op het internet onderzoek te doen naar het aanbod, krijgt u bijvoorbeeld een goed beeld van prijzen die gebruikelijk zijn. Daarnaast biedt het internet de mogelijkheid om u verder te verdiepen in bepaalde merken en modellen. Dit zal uw zoektocht vervolgens een stuk gemakkelijker maken, omdat u beter weet wat u kunt verwachten.

5. Maak altijd een proefrit

Het aller-allerbelangrijkste van een auto is natuurlijk dat hij lekker rijdt. U moet met een prettig gevoel de weg op kunnen. Daarom is het belangrijk om altijd een proefrit te maken voordat u een auto aanschaft. Tijdens de proefrit kunt u ook meteen controleren of de bediening van de auto naar behoren werkt. Bij Liewes Roden vinden wij het vanzelfsprekend dat u in elk van onze auto’s een proefrit kan maken. Daarnaast helpen wij u natuurlijk ook altijd graag met uw vragen.

Bent u op zoek naar een tweedehands Opel auto? Bij Liewes Roden helpen wij u graag met het maken van een keuze. Neem contact met ons op voor meer informatie, of kom langs in Roden.

Contact

  • Wij gaan ten allen tijde discreet met je persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor je reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeOnze voorraadNieuwsBlog: Vijf tips voor het aanschaffen van een tweedehands auto