Je telefoon verbinden met jouw Opel 9 maart 2020

Je telefoon verbinden met jouw Opel: dit zijn de mogelijkheden

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Binnen Opel zijn er diverse opties om jouw telefoon te verbinden met de auto om zo tijdens het rijden toch verbonden te zijn. In deze blog beschrijft Liewes Roden de mogelijkheden. Maak jij er al gebruik van?

Ontdek Opel Connect

Opel Connect is het online systeem van Opel, dat jou helpt de veiligheid te vergroten, ondersteuning bieden en jou informeren. Zo kan je met Opel Connect via je smartphone live navigatie regelen of inzicht krijgen in de voertuigstatus, informatie en e-remote control.

Je kunt Opel Connect verbinden met de myOpel app, als je telefoon dan verbonden is met de auto heb je inzicht in diverse gegevens zoals de kilometerstand, het gemiddelde verbruik. Tevens geeft de app een melding wanneer het bijna tijd is voor een onderhoudsbeurt of als er een defect of storing aan de auto is.

Daarnaast kun jij op jouw telefoon zien wat de actieradius van jouw elektrische auto is en waar het dichtstbijzijnde oplaadpunt is. Via de-remote control kun jij de airco en verwarming op afstand reguleren. Een account aanmaken voor Opel Connect kan gemakkelijk via deze link.

Connect met Apple Carplay

Beschik jij over een iPhone? Dan is Apple Carplay geschikt voor jouw telefoon. Als je verbonden bent met jouw auto, dan verschijnt er een

Met Apple Carplay ben je online maar houdt je toch je aandacht op de weg. Met deze app kun je onder andere gemakkelijk berichten versturen via spraak, handsfree telefoongesprekken voeren en Siri gebruiken. Apple Carplay is volledig geïntegreerd en maakt gebruik van de microfoon, speakers en knoppen van de auto om jou een veilige en gebruiksvriendelijke ervaring te geven.

Bekijk deze video om te zien hoe de (vernieuwde) Apple Carplay werkt.

Verbind met Android Auto

Een andere mogelijkheid om je telefoon te verbinden met de auto is via Android Auto. Dit besturingssysteem voor het infotainmentsysteem in de auto wordt vertoond op het scherm van jouw auto. De App maakt het mogelijk om te navigeren met Google Maps, muziek te luisteren via Spotify en Play Music en om inkomende berichten te beantwoorden zonder dat je direct je telefoon gebruikt.

Benieuwd hoe je Android Auto installeert? Bekijk dan deze video waarin Hendrik je uitlegt hoe jij gemakkelijk Android Auto kunt installeren.

Contact

  • Wij gaan ten allen tijde discreet met je persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor je reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Ga naar Opel Bekijk onze voorraad Plan een werkplaatsafspraak
HomeOnze voorraadNieuwsJe telefoon verbinden met jouw Opel

Neem contact met ons op via: