Opel presenteert de vernieuwde Insignia 4 december 2019

Opel toont de eerste beelden van de vernieuwde Opel Insignia. Opels topmodel krijgt een opgefrist design, nieuwe motoren én nieuwe baanbrekende technieken. Het nieuwe Adaptive IntelliLux LED Pixel lichtsysteem bestaat uit 168 LED-elementen, in plaats van de 32 LED-elementen van de huidige IntelliLux Matrix-LED koplampen. De verlichting reageert nog sneller en nauwkeuriger op tegemoet komend verkeer en voorliggers om verblinding te voorkomen. Met deze verlichtingstechnologie is de Opel Insignia uniek in zijn segment. Alle versies van de nieuwe Opel Insignia worden geleverd met efficiënte, energiebesparende LED-koplampen.

De nieuwe grille is breder en voorzien van opvallende lamellen; het centraal geplaatste logo van Opel lijkt hierdoor groter. Dat wordt gekenmerkt met de nieuwe chromen vleugels die zich uitstrekken tot de LED-dagrijverlichtingsunits die nu onder in plaats van boven de koplampen zijn geplaatst. Daardoor oogt de Insignia lager en breder, ook dankzij de luchtinlaten met geïntegreerde mistlampen. De Insignia Grand Sport en Sports Tourer zijn aan de achterzijde ook gewijzigd door meer strakke lijnen. De Grand Sport krijgt nu dezelfde kenmerkende uitlaatuitsparingen onderin de achterbumper als de Sports Tourer, in plaats van ronde gaten.

Een nieuwe digitale achteruitrijcamera verbetert het zicht achterwaarts. De veiligheid bij het achteruit rijden van een parkeerplek is verder te verhogen met het optionele Rear Cross Traffic Alert. Het systeem maakt gebruik van radarsensoren om objecten onder een hoek van 90 graden achter de Insignia te detecteren binnen een afstand tot 20 meter. Als die er zijn, krijgt de bestuurder een waarschuwing met geluid en visueel via het display.

Ook op het vlak van efficiëntie maakt de Opel Insignia een stap voorwaarts, dankzij lichtere constructies en volledig nieuwe benzine- en dieselmotoren. Hier volgt in een later stadium meer informatie over. De vernieuwde Opel Insignia beleefd zijn wereldpremière op de Autosalon van Brussel (10-19 januari 2020).

De vernieuwde Opel Insignia Grand Sport

Nieuwe IntelliLux Pixel LED-koplampen

Nieuwe Rear Cross Traffic Alert met radarsysteem.

HomeOnze voorraadNieuwsOpel presenteert de vernieuwde Insignia