Op wintersport met de auto: dit moet je weten 11 december 2019

Op wintersport met de auto: dit moet je weten

Veel Nederlanders trekken er in de winter op uit naar wintersportgebieden. De auto volgepakt met warme kleding, ski’s op het dak van de auto gebonden en de navigatie ingesteld: de wintersport kan beginnen. Alleen moet je nog naar de plaats van bestemming. In deze blog vertelt Liewes Roden wat je moet weten als je met de auto op wintersport gaat. Lees snel verder!

Zorg dat je auto winterklaar is

Voordat je een lange rit tegemoet gaat in de auto is het belangrijk dat jouw auto winterklaar is. Houd rekening met deuren die vast kunnen vriezen en een accu die sneller ontlaad bij koude temperaturen. In onze blog Jouw auto winterklaar lees je hoe je jouw auto voorbereidt op winterse omstandigheden. Tevens kun je bij Liewes Roden terecht voor een winterinspectie.

Rijgedrag in de sneeuw

In eerste instantie lijkt het niet zo moeilijk, rijden in de sneeuw. Maar het kan lastiger zijn dan je denkt. In wintersportlanden zoals Oostenrijk en Zwitserland worden de grote wegen vaak sneeuw- en ijsvrij gehouden. Maar het kan zijn dat je toch op een besneeuwde weg terecht komt. Probeer op deze wegen rustig te rijden, niet te snel te remmen en niet te scherp in te sturen. Winterbanden en sneeuwkettingen zorgen voor meer grip tijdens deze winterse omstandigheden.

Winterbanden onder de auto

Het verschil tussen winter- en zomerbanden is dat winterbanden een dieper profiel hebben dan zomerbanden. De voordelen hiervan zijn voornamelijk te merken in winters weer zoals sneeuw. Met winterbanden heb je meer grip in de sneeuw en is de remweg van de auto aanzienlijk korter. In een aantal landen zijn winterbanden verplicht in de wintermaanden. Bijvoorbeeld in Oostenrijk, Duitsland Tsjechië en in sommige delen van Zwitserland. Controleer dus voor vertrek of je winterbanden nodig hebt of niet.

Neem sneeuwkettingen mee op wintersport

Naast winterbanden kunnen sneeuwketting erg handig zijn in wintersportgebieden. Sneeuwkettingen zorgen voor extra grip op de besneeuwde weg. Tip: als je nog nooit sneeuwkettingen hebt gebruikt is het handig om dit voor vertrek een keer thuis te oefenen met het plaatsen van de kettingen. Zo kom je in het buitenland niet voor verrassingen te staan.

Voorbereid op wintersport met Liewes Roden

Voorbereid op wintersport? Liewes Roden helpt je graag om met een zelfverzekerd gevoel op vakantie te gaan. Maak een afspraak of kom langs!

Contact

  • Wij gaan ten allen tijde discreet met je persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor je reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ga naar Opel Bekijk onze voorraad Plan een werkplaatsafspraak
HomeOnze voorraadNieuwsOp wintersport met de auto: dit moet je weten

Neem contact met ons op via: