Blog: Onderhouden van je airco; goed voorbereid de zomer in! 21 juni 2019

Onderhouden van je airco; goed voorbereid de zomer in!

Dat autorijden in de zomer fijner is mét airco, hoeven we u vast niet meer te vertellen. Er is weinig vervelender dan een airco die dienst weigert op een warme zomerdag, zodat u alleen nog de ARKO over heeft; Alle ramen kunnen open. Met deze tips verkleint u de kans op een zweterige autorit.

Onderhoudstip 1: De airco en koudemiddel

De reden dat uw airco koud is, is het zogenaamde ‘koudemiddel’. Iedere airco bevat zo’n 350 tot 800 gram van dit goedje. Dit koudemiddel zorgt er samen met de airco voor dat er een heerlijk koud briesje door de auto wordt geblazen. Als het koudemiddel niet wordt aangevuld gaat de airco drooglopen en blaast hij geen koude lucht meer. Alsof dat niet al vervelend genoeg is, kan dit er op den duur zelfs voor zorgen dat de airco ernstige schade oploopt. Daarom raden u het aan om de airco elk jaar na te laten kijken en om de twee jaar het koudemiddel aan te laten vullen.

Onderhoudstip 2: Gebruik de airco het hele jaar door

Het is logisch dat u het liefste van een koele auto geniet in de zomer. Toch is het belangrijk om de airco ook in de winter regelmatig te laten draaien. Wanneer uw airco te lang stilstaat kan dit namelijk zorgen voor lekkages en andere vervelende kuren. Gebruik daarom de airco het hele jaar door. Dit heeft meer voordelen dan het voorkomen van kwaaltjes: in de winter zorgt de airco voor een snelle ontwaseming van de beslagen ramen.

Onderhoudstip 3: Bacteriën en schimmels

Doordat de airco van uw auto vocht uit de lucht in uw auto haalt, kunnen er bacteriën en schimmels gaan groeien in de airco. Dit zorgt voor een muffe lucht wanneer u de airco aanzet, niet echt een pretje. Naast stank heeft dit ook vervelende gevolgen voor uw gezondheid; de bacteriën en schimmels kunnen irritatie veroorzaken. Gelukkig is dit probleem gemakkelijk te voorkomen en op te lossen door de airco regelmatig te laten reinigen.

Laat je airco onderhouden door Liewes Roden

Jaarlijks uw airco laten schoonmaken en vullen is dus geen overbodige luxe. Regelmatig onderhoud kan veel defecten voorkomen, wat weer een reparatie scheelt! Bij Liewes Roden kunt u terecht voor het laten reinigen en vullen van uw airco. Is er wel een keer iets stuk? Dan hebben wij ook alle kennis en kunde in huis om uw airco weer te repareren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

  • Wij gaan ten allen tijde discreet met je persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor je reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ga naar Opel Bekijk onze voorraad Plan een werkplaatsafspraak
HomeOnze voorraadNieuwsBlog: Onderhouden van je airco; goed voorbereid de zomer in!

Neem contact met ons op via: