Nieuwe Opel Crossland 9 oktober 2020

Nieuwe Opel Crossland biedt meer dan alleen een mooi gezicht

Eerste bestaande Opel-model met nieuwe ‘Opel Vizor’ familiegezicht

 • Opel Crossland voorzien van nieuw familiegezicht dat debuteerde op geheel nieuwe Opel Mokka
 • Ingrijpende wijziging: Opel Vizor bedekt gehele breedte en integreert grille en koplampen
 • Voor liefhebbers: Crossland ook als sportieve GS Line met opvallende zwarte en rode details
 • Praktische bruikbaarheid: verschuifbare achterbank en tot 1.255 liter bagageruimte
 • Uitstekend comfort: optioneel leverbaar met nieuwe, ergonomische AGR-gecertificeerde stoelen met Alcantara bekleding
 • Verbeterde dynamiek: chassis en stuurinrichting verder geoptimaliseerd
 • Voor elke ondergrond: Crossland nu ook met IntelliGrip adaptieve tractiecontrole
 • Euro 6d: alle benzine- en dieselmotoren voldoen aan strengste emissienorm
 • Orderboeken binnenkort geopend: nieuwe Opel Crossland begin 2021 bij Liewes Roden

Opel presenteert de nieuwe Crossland. Het compacte model met aansprekende SUV-looks en een ruim en veelzijdig interieur, krijgt als eerste bestaande Opel-model het nieuwe familiegezicht van Opel aangemeten, kort na het debuut van de ‘Opel Vizor’ op de geheel nieuwe Opel Mokka. Tegelijkertijd zijn het chassis en de besturing van de Crossland verder geoptimaliseerd, terwijl de sportieve uitvoering GS Line en IntelliGrip adaptieve tractiecontrole aan het aanbod zijn toegevoegd. Tevens gaat de Opel Crossland, net als de nieuwe Opel Mokka, nu door het leven zonder ‘X’ in de modelnaam.

Het nieuwe familiegezicht van Opel – de Opel Vizor – strekt zich in één vloeiende lijn uit en versterkt de visuele breedte van de auto. Het front bevat minder afzonderlijke onderdelen en decoratie die de focus op het strakke paneel met geïntegreerde koplampen verstoort. Het legendarische Opel ‘Blitz’ merklogo is centraal op het front geplaatst. De Opel Vizor wordt de komende jaren een kenmerk van alle Opel-modellen met als doel de techniek in de voorkant van de auto te clusteren.

Tevens is de achterzijde van de Opel Crossland vernieuwd met nieuwe, donker getinte achterlichten met het kenmerkende vleugelontwerp, terwijl een nieuwe hoogglanszwarte afwerking van de achterklep beschikbaar is in combinatie met een zwart dak.

Ook nieuw zijn de skidplates voor en achter (in zilveren kleur bij de Ultimate-uitvoering), de LED-mistlampen aan de voorzijde (met verchroomde omlijsting bij de uitvoeringen Ultimate en Elegance), de verchroomde deurlijsten voor de Ultimate-uitvoering en het ontwerp van de stijlvolle lichtmetalen wielen. Daarbij zijn de 16- en de 17-inch wielen verkrijgbaar in zilveren, bi-colour hoogglanszwarte of geheel hoogglanszwarte kleurstelling.

Voor liefhebbers van sportieve looks is de nieuwe Opel Crossland nu ook leverbaar als GS Line met onder meer zwarte 16-inch lichtmetalen wielen, een zwart dak, een kenmerkende rode streep langs de daklijn, AGR-gecertificeerde stoelen (Aktion Gesunder Rücken e.V.) voor bestuurder en voorpassagier, LED-achterlichten en dakrails. Daarmee onderscheidt de compacte SUV zich nadrukkelijk van de concurrentie.

De Opel Crossland overtuigt met zijn genereuze ruimtegevoel en hoge mate van flexibiliteit. De achterbank is in 60/40 delen verschuifbaar, neerklapbaar en verstelbaar. Door de achterbank in z’n geheel over een afstand van 150 millimeter naar voren te verschuiven, kan de bagageruimte in een handomdraai worden vergroot van 410 tot een toonaangevende 520 liter. Door de achterbank volledig neer te klappen, ontstaat zelfs een bagageruimte van 1.255 liter.

Liefhebbers van dynamische rijeigenschappen zullen vooral de verbeteringen waarderen die Opel aan het chassis van de Crossland heeft aangebracht. De ingenieurs in Rüsselsheim hebben nieuwe veren en dempers ontwikkeld voor de voorwielophanging met McPherson-veerpoten en voor de achteras met torsieas. In combinatie met de nieuwe tussenas van de stuurkolom, waarmee de stuurprecisie en het stuurgevoel in de middenstand zijn geoptimaliseerd, biedt de nieuwe Opel Crossland een verbeterde balans tussen comfort en wendbaarheid.

IntelliGrip: optimale tractie onder alle omstandigheden

Ter aanvulling op de verbeterde rijdynamiek kunnen kopers van de nieuwe Opel Crossland ook kiezen voor IntelliGrip (leverbaar vanaf begin 2021). Dit adaptieve tractiecontrolesysteem zorgt voor optimale tractie en stabiliteit op alle soorten ondergrond en biedt keuze uit vijf modi:

 • Normal / On-road: Deze ‘standaardmodus’ is altijd ingeschakeld als de auto wordt gestart. De instellingen van het ESP en de tractiecontrole zijn afgestemd op dagelijkse rijomstandigheden in stedelijk gebied en op buitenwegen en snelwegen.
 • Snow: Deze speciale ‘wintermodus’ zorgt voor optimale tractie op ijzige en besneeuwde oppervlakken bij snelheden tot 50 km/u. De tractiecontrole regelt de tractie van de voorwielen door het slippende wiel te vertragen en tegelijkertijd het koppel naar het andere voorwiel te sturen.
 • Mud: In deze modus wordt meer wielslip toegestaan. Door het wiel met de minste grip bewust te laten ronddraaien, wordt modder van de band verwijderd zodat dat wiel weer voldoende grip krijgt. Ondertussen krijgt het wiel met de meeste grip het meeste koppel toegediend. Deze modus is actief bij snelheden tot 80 km/u.
 • Sand: Deze modus laat een kleine hoeveelheid gelijktijdige wielspin toe van beide aangedreven voorwielen, zodat het voertuig in beweging kan blijven en het risico op het wegzakken in het zand wordt verkleind.
 • ESP Off: Deze modus deactiveert het ESP en de tractiecontrole bij snelheden tot 50 km/u. Om veiligheidsredenen keert IntelliGrip automatisch terug naar de ‘standaardmodus’ bij snelheden boven de 50 km/u.

Behalve alle verbeteringen ten aanzien van rijdynamiek en grip, kunnen inzittenden in de nieuwe Opel Crossland ook genieten van optimale connectiviteit en infotainment met keuze uit de systemen Radio BT, Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro met 8,0-inch touchscreen. De Multimedia systemen zijn compatibel met Apple CarPlay en Android Auto, terwijl geschikte smartphones draadloos kunnen worden opgeladen via het inductieve laadsysteem. Tevens is de nieuwe Opel Crossland optioneel leverbaar met OpelConnect* inclusief LIVE Navigation** met real-time verkeersinformatie en actuele brandstofprijzen, plus een directe link naar pechhulp en noodoproepen.

Euro 6d benzine- en dieselmotoren: rijplezier met lage emissies

Kopers van de Opel Crossland kunnen kiezen uit efficiënte benzine- en dieselmotoren met een cilinderinhoud van 1,2 en 1,5 liter. Beide benzinemotoren – vermogens van 61 en 96 kW (83 en 130 pk) – en de dieselmotoren met 81 en 88 kW (110 en 120 pk) voldoen aan de strengste Euro 6d-emissienorm.

 

Benzinemotoren 1.2 1.2 Turbo 1.2 Turbo 1.2 Turbo
Vermogen (kW/pk @ t.p.m.) 61/83

@ 5.750

81/110

@ 5.500

96/130

@ 5.500

96/130

@ 5.500

Koppel (Nm @ t.p.m.) 118 @ 1.750 205 @ 1.750 230 @ 1.750 230 @ 1.750
Emissienorm Euro 6d Euro 6d Euro 6d Euro 6d
Transmissie MT5 MT6 MT6 AT6
Voorlopige verbruikscijfers (NEDC***, (l/100 km)
 • Stad
 • Buitenwegen
 • Gecombineerd
  – CO2 g/km
5,4 – 5,6

4,1 – 4,2

4,6 – 4,7

106 – 107

5,8 – 5,9

4,1 – 4,2

4,7 – 4,8

108 – 109

5,7

4,2

4,7 – 4,8

107 – 109

5,9

4,5

4,9 – 5,0

112 – 113

 

Dieselmotoren 1.5 Diesel 1.5 Diesel
Vermogen (kW/pk @ t.p.m.) 81/110

@ 3.500

88/120

@ 3.750

Koppel (Nm @ rpm) 250 @ 1.750 300 @ 1.750
Emissienorm Euro 6d Euro 6d
Transmissie MT6 AT6
Voorlopige verbruikscijfers (NEDC***, (l/100 km)
 • Stad
 • Buitenwegen
 • Gecombineerd
  – CO2 g/km
4,8

3,6 – 3,7

3,5 – 3,6
93 – 94

4,4

3,7 – 3,8

3,8 – 3,9
101 – 103

Trendsetter met lichttechniek en innovatieve assistentiesystemen

Reizen in de Opel Crossland wordt nog ontspannender en veiliger met de talrijke, ultramoderne technologieën en assistentiesystemen. Zo zorgen de adaptieve LED-koplampen met bochtverlichting, grootlichtassistent en automatische niveauregeling voor optimaal zicht in de duisternis.

De belangrijkste assistentiesystemen van de nieuwe Opel Crossland in één oogopslag:

 • Een head-up display projecteert de belangrijkste gegevens op het gebied van rijsnelheid, navigatie en assistentiesystemen in het gezichtsveld van de bestuurder.
 • Forward Collision Alert met automatische noodstop en voetgangersdetectie werkt bij snelheden boven de 5 km/u. Als een voorligger of voetganger te snel wordt benaderd, laat het systeem een ​​waarschuwingssignaal horen en verschijnt er een visuele waarschuwing in het Driver Information Center. Als een aanrijding dreigt, wordt een automatische remingreep uitgevoerd om een botsing (te helpen) voorkomen en de gevolgen daarvan te minimaliseren. Bij snelheden onder de 30 km/u kan het voertuig geheel tot stilstand gebracht worden. Bij hogere snelheden wordt de snelheid verlaagd en moet de bestuurder zelf actief remmen.
 • Lane Departure Warning geeft optische en geluidssignalen als het opmerkt dat de auto de rijstrook onbedoeld verlaat.
 • Driver Drowsiness Alert detecteert vermoeidheid van de bestuurder aan de hand van de rijstijl en waarschuwt als een pauze verstandig is.
 • Side Blind Spot Alert maakt gebruik van ultrasone sensoren, detecteert voertuigen die (in de dode hoek) naast de auto rijden en waarschuwt de bestuurder met een waarschuwingslampje in de buitenspiegel aan de kant waar de weggebruiker zich bevindt.
 • Panorama Rear View Camera met een kijkhoek van 180 graden aan de achterzijde.
 • Automatic Park Assist herkent parallelle én loodrechte parkeerplaatsen die ruim genoeg zijn voor de Opel Crossland en parkeert de auto automatisch in. Daarbij dient de bestuurder alleen de pedalen en de transmissie te bedienen.
 • Cruisecontrol met snelheidsbegrenzer helpt samen met Speed Sign Recognition om snel en eenvoudig de snelheidslimiet aan te houden.

Opel opent binnenkort de orderboeken voor de nieuwe Crossland, die begin 2021 bij Liewes Roden arriveert. Prijzen maakt Opel binnenkort bekend.

Contact

 • Wij gaan ten allen tijde discreet met je persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor je reactie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

* Beschikbaarheid OpelConnect-diensten afhankelijk per markt.
** LIVE Navigation kosteloos beschikbaar gedurende 36 maanden na activering. Daarna worden kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de diensten.
*** De voorlopige verbruiks- en CO2-emissiecijfers zijn vastgesteld op basis van de WLTP-testmethode en teruggerekend naar NEDC om vergelijking met andere auto’s mogelijk te maken, volgens EU-richtlijn R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 en R (EU) No. 2017/1151.
Ga naar Opel Bekijk onze voorraad Plan een werkplaatsafspraak
HomeOnze voorraadNieuwsNieuwe Opel Crossland

Neem contact met ons op via: