Blog: Maak je auto in 6 stappen klaar voor het voorjaar 21 februari 2019

We zijn dol op onze auto’s. Vooral in de winter zijn ze onze beste vriend. Ze beschermen ons voor de regen, sneeuw en kou. Genoeg reden dus om onze auto’s in het voorjaar wat extra liefde te geven, zodat ze er weer tegenaan kunnen!

1. Geef uw auto een poetsbeurt

Strooizout, pekel en viezigheid hebben één ding gemeen: ze zijn slecht voor uw auto. In de winter krijgt uw auto flink wat van te verduren, vooral het strooizout kan voor flinke aanslag zorgen. Gelukkig is schade gemakkelijk te voorkomen door de auto een grondige poetsbeurt te geven. Vergeet dan vooral de onderkant van de auto niet. De onderkant van de auto is natuurlijk niet de kant die het meeste in het oog springt, maar zout en viezigheid kan hier wel de meeste schade aanrichten.

Neem het interieur van uw auto ook meteen mee tijdens de poetsbeurt. Vooral de vloermatten in de auto zijn wel aan een schoonmaakbeurt toe in het voorjaar!

2. Wissel uw winterbanden om voor zomerbanden

Wanneer is warmer is dan 7 graden heeft u met uw zomerbanden betere grip dan met uw winterbanden. Tijd dus om deze te verwisselen! Te lang doorrijden op winterbanden heeft nadelige gevolgen. Het is niet alleen slecht voor de banden zelf, maar ook voor uw portemonnee. Door met de juiste banden in het juiste seizoen te rijden, rijdt u veiliger en voordeliger. Win-win, dus!

Vergeet niet om bij het verwisselen van de banden ook de nodige aandacht te besteden aan het profiel van uw banden en de bandenspanning.

3. Geef uw airco wat welverdiende aandacht

Is het voorjaar niet wat vroeg om met de airco aan de slag te gaan? Nee, juist niet! Wanneer er pas in de zomer aandacht wordt geschonken aan de airco, bestaat de kans dat u juist in de hete dagen zonder komt te zitten. En als er iets is wat u niet wil, dan is het een kapotte airco tijdens een hittegolf. Om dit juist te voorkomen is het voorjaar de perfecte tijd om onderhoud te (laten) doen aan uw airco. Door de airco te reinigen voorkomt u ook meteen vervelende geurtjes in de auto.

4. Check de vloeistoffen

Door regelmatig uw vloeistoffen te controleren, kunt u veel narigheid voorkomen of op tijd signaleren. Daarom is het checken van uw vloeistoffen een belangrijk onderdeel van dit stappenplan. Controleer uw koelvloeistof, Remvloeistof, Ruitenwisservloeistof en olie. Waar nodig kunt u deze bijvullen of vervangen.

5. Controleer de ruitenwissers

Uw ruitenwissers zijn in de winter flink aan het werk geweest. Daarom verdienen ze in het voorjaar wat extra aandacht. Ze verdienen minimaal een schoonmaakbeurt, dit kunt u gemakkelijk zelf doen met een sopje. Veel viezigheid of uitdroging kan er voor gezorgd hebben dat uw ruitenwissers beschadigd zijn. in dat geval is het verstandig om de ruitenwissers te vervangen. Daarmee verdwijnt niet alleen het vervelende geluid wanneer de ruitenwissers aan staan, het voorkomt ook krassen op uw ruiten.

6. Plan een onderhoudsbeurt

Een goed onderhouden auto rijdt over het algemeen een stuk lekkerder dan een slecht onderhouden auto. Door regelmatig een professional naar uw auto te laten kijken, kunnen problemen op tijd worden gesignaleerd en blijven de kosten van reparaties vaak beperkt. Combineer bijvoorbeeld uw jaarlijkse APK met een kleine of grote onderhoudsbeurt.

Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Bij Liewes Roden helpen wij u graag verder. U kunt direct online een afspraak inplannen, bellen of langskomen.

Ga naar Opel Bekijk onze voorraad Plan een werkplaatsafspraak
HomeOnze voorraadNieuwsBlog: Maak je auto in 6 stappen klaar voor het voorjaar

Neem contact met ons op via: