Een nieuwe auto kopen of een tweedehands aanschaffen? 10 september 2020

Een nieuwe auto kopen of een tweedehands aanschaffen?

Sta jij op het punt om een auto te kopen maar twijfel je tussen een nieuw model of een tweedehands auto? We snappen als geen ander dat dit een lastige keuze kan zijn. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van het aanschaffen van een nieuwe of tweedehands auto voor je op een rij. Lees snel verder!

Nieuwe auto

Een spiksplinter nieuw model helemaal naar je eigen smaak? Dan is een nieuwe auto iets voor jou. Maar ieder voordeel heeft een nadeel. Hieronder staat wat de voor- en nadelen zijn van de aanschaf van een nieuwe auto.

Voordelen van een nieuwe auto

Een nieuwe auto aanschaffen brengt vele voordelen met zich mee. Zo kun je bij een nieuw model de auto naar wens samenstellen. Denk hierbij aan kleur, velgen en nog vele andere opties. Daarnaast zijn tegenwoordig nieuwe auto’s vaak een stuk zuiniger in verbruik en uitstoot. Tot slot heb je bij de aanschaf van een nieuwe auto fabrieksgarantie. Lees meer over verzekering en garantie bij aanschaf van een Opel.

Nadelen van een nieuwe auto aanschaffen

Het voornaamste nadeel van de aanschaf van een nieuw model zijn de hoge kosten. Zo kost een nieuwe auto vaak meer dan een tweedehands. Tevens is de verzekeringspremie van een nieuwe wagen hoger. Evenals de afschrijvingskosten die erbij komen kijken.

Een nieuwe auto kopen of een tweedehands aanschaffen? | Liewes Roden

Tweedehands auto

Ben je op zoek naar een goede auto voor een leuke prijs? Dan is een occasion wellicht wat je zoekt. Lees hier waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands auto. Ook hier staan de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen van een occasion

Om te beginnen kost een tweedehands auto een stuk minder dan een nieuw model. Daarnaast is er vaak geen levertijd en kun je de auto zo meenemen na aankoop. Ook occasions kun je tegenwoordig gemakkelijk, snel en veilig online aanschaffen. Het aanbod is vaak ruim. Zo is er altijd wel een occasion die past bij jouw wensen.

Nadelen van een tweedehands auto

Een nadeel van een gebruikte auto is dat hij een eerdere eigenaar heeft gehad. Hierdoor weet je niet precies in wat voor staat de auto is. Ook heb je vaak geen of weinig garantie op je occasion. Vraag daarom altijd naar het onderhoudsboekje, hier staan onderhoudsbeurten en eventuele schade in vermeld.

Een keuze maken

Wat je ook zoekt, er is voor ieder wat wils. Het is belangrijk dat je voor het aanschaffen van een auto bedenkt wat je belangrijk vindt aan een auto. Kies je voor een goede prijs-kwaliteit verhouding of wil je toch liever de nieuwste snufjes? De keuze is reuze!

 Een auto aanschaffen bij Liewes Roden

Bij Liewes Roden verkopen we zowel nieuwe modellen als occasions. Bekijk onze voorraad occasions en nieuwe modellen en vind jouw ideale auto. Wij helpen je graag met het maken van een passende keuze. Neem contact met ons op of kom langs in de showroom!

Contact

  • Wij gaan ten allen tijde discreet met je persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor je reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeOnze voorraadNieuwsEen nieuwe auto kopen of een tweedehands aanschaffen?