Blog: Een goede voorbereiding op uw autovakantie 21 mei 2019

Goed voorbereid op autovakantie met deze zes tips

Gaat u dit jaar met de auto op vakantie? Een goede keuze! Een autovakantie heeft veel voordelen, één van de grootste voordelen is de vrijheid die het met zich meebrengt. Met een goede voorbereiding kunt u deze vrijheid optimaal ervaren. In deze blog geven wij u zes tips zodat u zorgeloos op autovakantie kunt.

Tip 1: Het inpakken van de bagage

Uw autovakantie begint bij het inpakken van de auto. Het voordeel van een autovakantie is dat u minder rekening hoeft te houden met het gewicht of de afmetingen van uw bagage dan wanneer u een vliegreis zou maken. Toch is het belangrijk om niet te zwaar beladen de weg op te gaan. Met een paklijst voorkomt u dat u overbodige spullen meeneemt. Let er bij het inruimen van de bagage op dat er geen losse spullen in de auto liggen. Wanneer u plots hard moet remmen kunnen losse objecten het hoge snelheid door de auto vliegen, daar wordt niemand vrolijk van. Stapel de bagage ook niet te hoog op, het is belangrijk dat u zicht houdt door uw achterruit.

Tip 2: Controleren van vloeistoffen

Het is belangrijk om voor maar ook vooral tijdens uw autovakantie de vloeistoffen van uw auto te controleren. Check het oliepeil, de koelvloeistof en remvloeistof. Tijdens een autovakantie vraagt u meer van uw auto dan normaal, u gebruikt de auto intensiever en legt lange afstanden af. Hierdoor kan uw auto olie en andere vloeistoffen gaan verbruiken. Door dit tijdens uw reis regelmatig te controleren en waar nodig bij te vullen voorkomt u pech langs de weg. Uw vloeistoffen laten controleren en verversen voordat u op pad gaat? Daar helpen wij u graag mee.

Tip 3: Autorijden in het buitenland

Bekijk en controleer van tevoren de route die u gaat rijden naar de vakantiebestemming. Gebruikt u een navigatiesysteem? Zorg dan dat u de laatste updates van uw navigatiesysteem heeft geïnstalleerd. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u snel uw bestemming bereiken. Gaat u de bergen in? Pas dan uw rijstijl aan. Een te hoge versnelling en een laag toerental in de bergen is slecht voor uw auto. Doorgaans zijn de derde of vierde versnelling geschikt voor in de bergen.

Tip 4: Zorg voor een goed werkende airco

Of u de zon op gaat zoeken of niet, een goed werkende airco is geen overbodige luxe tijdens een autovakantie. Er is weinig vervelender dan urenlang in een bloedhete auto te zitten. Laat voor uw vertrek uw airco reinigen en bijvullen. Ook wanneer uw airco nu goed lijkt te werken. Het laatste wat u wilt is dat uw airco onderweg stuk gaat; u heeft tijdens uw vakantie wel iets beters te doen dan tijd door te brengen in een garage!

Tip 5: Tanken in het buitenland

In het buitenland tanken kan voordeliger zijn dan in Nederland, afhankelijk van het land en de locatie van het tankstation. Over het algemeen tankt u voordeliger bij de tankstations die niet direct aan de snelweg zitten. Het kan een uitdaging zijn om te tanken in het buitenland, omdat brandstof vaak op een andere manier wordt aangeduid dan in Nederland. De namen en de kleuren van de tankzuilen zijn anders. Voor u het weet tankt u de verkeerde brandstof, met alle gevolgen van dien. Vraag de pompbediende om hulp, zodat u dit kunt voorkomen.

Tip 6: Grote of kleine beurt van uw auto voordat u op vakantie gaat

Maakt u normaal gesproken niet zo veel kilometers met uw auto, maar staat er nu een flinke reis op de planning? Dan is het verstandig om voor vertrek een kleine of grote beurt te laten doen. Dit verkleint de kans op autopech aanzienlijk en helpt u om met een zelfverzekerd gevoel op vakantie te gaan. Liewes Roden helpt u hier graag mee, wij hebben alles in huis om uw auto te onderhouden. U kunt direct een afspraak inplannen, bellen of langskomen.

Contact

  • Wij gaan ten allen tijde discreet met je persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor je reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ga naar Opel Bekijk onze voorraad Plan een werkplaatsafspraak
HomeOnze voorraadNieuwsBlog: Een goede voorbereiding op uw autovakantie

Neem contact met ons op via: