Blog: Dit zijn de mogelijkheden van zakelijke financiering voor uw bedrijfsauto 3 juli 2019

Dit zijn de mogelijkheden van zakelijke financiering voor uw bedrijfsauto

Rijdt u al maanden rond in een auto die niet écht representatief is? Dan is het tijd voor een nieuwe bedrijfsauto. Wij leggen in deze blog aan u uit wat de mogelijkheden van zakelijke financiering voor uw bedrijfsauto zijn. Leest u mee?

Zakelijk leasen

Het zakelijk leasen van een auto is vaak een aantrekkelijke optie. Er zijn zelfs exclusieve Business en Business Executive modellen beschikbaar wanneer u zakelijk least. Daarnaast biedt het leasen van een auto zekerheid en gemak. Er zijn drie verschillende mogelijkheden wanneer u voor zakelijk leasen kiest.

Financial lease

Wanneer u voor financial lease kiest bent u aan het einde van de leaseperiode de eigenaar van de auto die u least. Binnen de financial lease kunt u kiezen om het totaalbedrag in termijnen te betalen, of u kunt een slotbedrag afspreken. Dan betaalt u na de leaseperiode nog de restwaarde. De maandelijkse betalingen vallen dan logischerwijs goedkoper uit. Het grote voordeel van financial lease is dat u investeringsruimte behoud voor uw zakelijke activiteiten.

Financial lease met slottermijn

Naast de ‘gewone’ financial lease, is er ook financial lease mogelijk met een slottermijn. Het voordeel van leasen met een slottermijn is dat de maandelijkse premies lager zijn. Echter is het wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat er aan het einde van de leaseperiode nog een slottermijn voldaan moet worden. Deze slottermijn is nooit hoger dan de restwaarde van de auto op dat moment.

Zakelijk belastingvoordeel financial lease

Wanneer u ervoor kiest om uw bedrijfsauto te financieren met financial lease, geniet u van een aantal belastingvoordelen. U bent direct de economische eigenaar van de auto. Dit houdt in dat u de auto op de balans van uw bedrijf mag zetten. Deze kosten mag u vervolgens van de winst afschrijven. Daarnaast mag u (meestal) gebruik maken van investeringsaftrek en renteaftrek. Ook de btw mag worden teruggevraagd, wat een groot voordeel is. Weten van welke voordelen u precies gebruik kunt maken? Laat u dan adviseren door uw belastingadviseur.

Operational lease

Operational lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Na de afgesproken periode gaat de auto dus weer terug naar de leasemaatschappij. Het grote voordeel van operational lease is dat de leasemaatschappij zorgt voor het onderhoud en de reparaties van de auto. U kunt dus volledig ontzorgt de weg op, heerlijk! Daarnaast komt de auto niet op de bedrijfsbalans te staan, wat voordelig kan zijn. Na afloop van de leaseperiode is het ook mogelijk om de auto tegen de dagwaarde te kopen.

Belastingvoordeel operational lease

Ook bij operational lease zijn er belastingvoordelen waar u van kunt profiteren. Omdat u niet de economisch eigenaar bent kunt u de volledige leasekosten aftrekken van uw winst. Ook de betaalde btw kunt u terugvragen. U kunt de waarde van de auto niet afschrijven, omdat u niet de eigenaar bent. U heeft ook geen recht op investeringsaftrek.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de financieringsmogelijkheden voor een bedrijfsauto? Wij nemen de opties graag met u door. Neem contact op of kom bij ons langs.

HomeOnze voorraadNieuwsBlog: Dit zijn de mogelijkheden van zakelijke financiering voor uw bedrijfsauto