APK

De Algemene Periodieke Keuring – APK – voor je auto is wettelijk verplicht. Je krijgt hierover bericht van de Rijksdienst voor Wegverkeer / het RDW . Je laat je auto altijd keuren bij een RDW erkend APK-bedrijf, zoals Liewes Roden / Bosch Car Service Autobedrijf.

Een van onze speciaal opgeleide keurmeesters controleert jouw auto op een aantal punten en maakt een keuringsrapport. Daarin worden eventuele reparatie- en adviespunten opgenomen. Reparaties zijn verplicht om APK goedgekeurd te worden en adviespunten kunnen vaak wachten tot een volgende beurt.

In het kort komt het er op neer dat de carrosserie, de motor, de verlichting, de banden en de registratie gecontroleerd worden op deugdelijkheid. Mocht de auto afgekeurd worden dan heb je 2 maanden de tijd om de gebreken te laten herstellen en de auto te laten herkeuren. Zonder een geldige APK mag een auto namelijk niet de weg op.

Apk Keuring bij Liewes Roden

De leeftijd van je auto bepaalt wanneer de auto gekeurd moet worden. Een nieuw aangeschafte benzine- of elektrische/hybride auto hoeft de eerste vier jaar niet gekeurd te worden. Daarna moet de auto iedere 2 jaar gekeurd worden en zodra de auto 8 jaar oud is, is een jaarlijkse APK-keuring verplicht. Een auto die rijdt op gas of LPG wordt na 3 jaar voor het eerst APK gekeurd en daarna jaarlijks.

Enkele tips.
Controleer regelmatig of de koplampen, remlichten en richtingaanwijzers goed werken. Ook is het verstandig om de ruitenwissers en de ruitensproeier af en toe te controleren. En check eens in de zoveel tijd de banden op beschadigingen en profieldiepte.

De meeste van onze klanten combineren trouwens een APK-keuring met een onderhoudsbeurt. Dan heb je natuurlijk wel twee vliegen in een klap.

Maak hieronder een afspraak of bel naar 050-5016842

Onze voorraad Werkplaatsafspraak Showroom afspraak
HomeOnderhoud & ReparatieAPK