Onderhoud en Reparatie

Onderhoud en reparatie zijn natuurlijk 2 verschillende dingen. Maar zonder onderhoud is de kans op reparatie natuurlijk wel groter.

Niets is zo vervelend als onverwachts langs de weg komen te staan door pech. Uw auto laat u in de steek en daardoor loopt uw hele dag in de soep. Daarom is het belangrijk dat u uw auto regelmatig laat onderhouden. Hiermee voorkomt u dat er dure reparaties nodig zijn of nog vervelender: dat uw auto ermee stopt. 

Verklein uw pechkans

Besparen op onderhoud kan er dus voor zorgen dat u hogere reparatiekosten heeft en leidt tot een grotere pechkans. Vergeet niet dat ook uw veiligheid in het geding kan komen. Daarnaast levert een goed onderhouden auto meer op bij een inruil en is meestal makkelijker te verkopen.

Vaak zijn reparaties nodig door achterstallig onderhoud. Het is dan eigenlijk al te laat. Natuurlijk kan er keer iets door pech stuk gaan. Zoals een kapotte lamp, een ruit die niet meer goed sluit, een veiligheidsgordel die zich niet meer automatisch oprolt of de sensor van de kofferbak die het begeeft. 

Bespaar geld door tijdig onderhoud

Tijdig onderhoud is belangrijk, maar ook dat dit gebeurt volgens de voorschriften van de autofabrikant. Wanneer onderhoud precies op tijd wordt uitgevoerd en zoals het hoort, zorgt dit ervoor dat er niets kapot gaat wat weer gerepareerd moet worden. U bespaart door onderhoud op lange termijn kosten, omdat de onderdelen en vloeistoffen die bij onderhoud vervangen worden een stuk goedkoper zijn. De kosten van onderdelen en vloeistoffen bij onderhoud zijn veel minder dan de reparatie die het gevolg is van achterstallig onderhoud. 

Wanneer moet uw auto naar de garage?

Hoe vaak is regelmatig onderhoud? Hoe weet u nou wanneer onderhoud nodig is om achterstallig onderhoud te voorkomen?

De voorschriften zijn voor elke auto anders. Zowel hoe het onderhoud uitgevoerd moet worden als wanneer de auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. In het onderhouds- of instructieboekje vindt u de onderhoudsintervallen.

Check de voorschriften!

De laatste jaren kunt u veel langer doorrijden zonder dat u een onderhoudsbeurt nodig hebt.

Er was een tijd dat het gebruikelijk was dat een auto elke 5.000 kilometer een kleine beurt nodig had. Met de nieuwere auto’s kunt u best tussen de 30.000 en 40.000 kilometer rijden tot de volgende onderhoudsbeurt.

Check altijd het onderhouds- of instructieboekje wat de autofabrikant voorschrijft. Zo voorkomt u dat u voor onnodige verrassingen komt te staan.

Welk onderhoud is nodig?

In het boekje van de fabrikant staat ook altijd welk onderhoud is voorgeschreven. Het is namelijk niet altijd dezelfde vloeistof of onderdeel dat vervangen moet worden. Bij een x-aantal kilometers is het bijvoorbeeld voorgeschreven om de remmen te controleren, de distributieriem te vervangen, of de wielophanging te controleren. Wat er wordt gedaan tijdens de kleine of grote beurt vertellen wij hier. 

Onderhoud is niet APK

De periodieke onderhoudsbeurt moet u niet vergissen voor de APK keuring. De regelmatige onderhoudsbeurten voorkomen dat u voor onverwachte kosten staat tijdens de APK keuring.

Zo zijn er bepaalde slijtage onderdelen die dan allang vervangen zijn of waar u door de onderhoudsbeurt al vanaf weet. Wanneer dit moet gebeuren is afhankelijk van de leeftijd van de auto. Daar leest u hier meer over.

Goedkoop is duurkoop

Als u onderhoudsbeurten overslaat om geld te besparen, bedenk u dan dat u uiteindelijk veel duurder uit bent. De gevolgen van kleine gebreken die te laat worden opgemerkt, zijn vaak veel groter en de reparatiekosten dus duurder. Daarbij heeft u door regelmatig onderhoud zicht op aankomende reparaties of vervangingen en laat u zich dus niet verrassen door de kosten. 

Plan hieronder direct een afspraak voor een onderhoudsbeurt of bel naar xxx als u vragen heeft over bijvoorbeeld de onderhoudsvoorschriften van uw auto. 

HomeOnderhoud en Reparatie