Zomercheck 13 juni 2023

Het zonnetje schijnt en de temperaturen lopen op. Staat er deze zomer een zomervakantie richting het zuiden met de auto op de planning? Dan is het fijn als je daar zonder pech onderweg aankomt. Laat daarom een zomercheck uitvoeren en wij zorgen ervoor dat je auto de zomer veilig tegemoet gaat.

Waarom zou je een zomercheck laten uitvoeren?

Rij je deze zomer niet naar een zuidelijke bestemming maar wel veel kilometers in eigen land? Ook dan is het verstandig om de zomercheck te laten uitvoeren. De zomercheck is een kleine beurt van je auto, waar verschillende onderdelen die het zwaarder hebben in de zomer extra aandacht krijgen. Tijdens de warmte slijten bepaalde onderdelen sneller of werken minder goed.

Top 5 van meest voorkomende pechgevallen tijdens de zomer die te zijn voorkomen door goed onderhoud:

  • Een lege accu
  • Problemen met de versnellingsbak
  • Koelproblemen
  • Vermogensverlies van je auto
  • Niet goed werkende dynamo

Met de zomercheck van Liewes Roden rij jij veilig en onbezorgd de zomer door!

Dit checken onze monteurs!

Zoals gezegd is de zomercheck een normale keuring plus wat extra checkpunten. Naast de accu, de banden, de bandenspanning en het oliepeil, krijgt de airco een uitgebreide check. Daarnaast worden onder andere de remmen, de trekhaak en de ruitenwissers nagekeken.

Ik heb de wintercheck ook gedaan, moet de zomercheck dan wel?

Er zit zeker verschil tussen de winter- en zomercheck. Het weer heeft grote invloed op de onderdelen van je auto. In de winter besteden we extra aandacht aan je bandenprofiel en de verlichting, terwijl in de zomer we meer aandacht besteden aan bijvoorbeeld voldoende koelvloeistof.

Plan een afspraak

 

HomeNieuwsZomercheck