Waar moet je op letten bij de aanschaf van een occasion? 3 april 2020

Wil jij een nieuwe auto en ben je op zoek naar een occasion? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Liewes Roden zet in deze blog voor je op een rij waar je rekening mee moet houden als je een occasion wilt aanschaffen. Lees snel verder.

Maak een wensenlijstje

Weet je al wat je wilt? Maak een lijstje van wensen en eisen waar jouw ideale occasion aan moet voldoen. Zorg wel dat er realistische punten op staan. Vraag je bijvoorbeeld af in welke merken je geïnteresseerd bent, welke modellen bij jou passen en hoeveel kilometers er op de teller mogen staan.

Check het uiterlijk van de occasion

Op het eerste oog kun je al veel zien aan een occasion. Loop de auto na op de profieldiepte van de banden, kijk goed of er ergens roest op de auto zit en neem een kijkje onder de motorkap. Op deze manier heb je al een eerste indruk van de staat van de auto en of deze goed onderhouden is.

Controleer de kilometerstand

Het is logisch dat een occasion al een aantal kilometers op de teller heeft staan. Het getal op de teller zegt niet alles, maar de kans is groot dat bij een lage kilometerstand de auto minder slijtage heeft. Als de auto goed is onderhouden, zegt een hoge kilometerstand natuurlijk niet alles. Via de website van de RDW kun je controleren of de auto een kloppende tellerstand heeft. Je kunt hier de laatst geregistreerde kilometerstand opvragen.

Controleer de historie

Je kunt een verkoper wel op zijn of haar mooie blauwe ogen geloven als er wordt gezegd dat de auto in uitstekende staat is maar je weet natuurlijk nooit wat de historie van een occasion is. Vraag de verkoper daarom altijd of er een onderhoudsboekje van de occasion beschikbaar is. Hier kun je zien wat er allemaal aan de auto gedaan is en wanneer er onderhoud is uitgevoerd.

Ook staan bij al onze occasions het CARFAX rapport en deze kunt u gratis inzien.

Maak een proefrit

Net als bij de aanschaf van een nieuwe auto, is het gebruikelijk dat je een proefrit maakt. Het is tenslotte erg belangrijk dat je weet hoe jouw toekomstige auto rijdt. Let tijdens deze proefrit op hoe de wegligging van de auto is, of je rare geluiden hoort en of jij je comfortabel voelt. U kunt bij ons een proefrit maken of wij brengen de auto bij u.

Occasions bij Liewes Roden

Wij beschikken over een ruim assortiment occasions. We helpen je graag in jouw zoektocht naar de ideale occasion personenauto of bedrijfswagen. Naast Opel beschikken wij ook regelmatig over andere merken occasions zoals bijvoorbeeld Volkswagen, Ford of Toyota. Bekijk hier ons actuele aanbod occasions.

HomeNieuwsWaar moet je op letten bij de aanschaf van een occasion?