Voorkom stiltand en geef je accu wat extra aandacht. 17 oktober 2023

Zonder accu start je auto niet. De accu levert energie voor verschillende elektrische accessoires in je auto. Denk aan de lampen, de verwarming en de radio. Een lege accu is door een foutje zo aan de orde. Laat je aan het einde van de dag een lampje aan? Dan is de kans groot dat je de auto de volgende dag niet start.

Levensduur accu

Wist je dat de gemiddelde levensduur van een accu 4 tot 6 jaar is afhankelijk van het gebruik? Hoelang deze meegaat is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan weersomstandigheden, de leeftijd van de auto, het gebruik van je auto en meer.

Tijd om je accu te vervangen?

Je accu vervangen is dus iets wat zo nu en dan toch echt moet gebeuren. Hoor je een klikkend geluid bij het starten van je auto, werken je ruitenwissers en/of lichten niet goed, komt de motor van je auto wat lastig op gang of erger nog, start je auto helemaal niet? Dan is het tijd om deze te laten checken en eventueel te laten vervangen!

Tips om de levensduur van de accu te verlengen

  • Heb je de auto een langere tijd niet nodig? Laat dan iemand af en toe een rondje rijden
  • Stap je de auto uit? Zorg dat alle verlichting uit is en alle deuren gesloten zijn
  • Laat periodiek je accu controleren en doormeten. Ons advies? Vooral in de winter of als je op vakantie gaat
  • Het zal je niet verbazen, maar je accu is geen goede vrienden met vrieskou. Gaat het vriezen? Probeer je auto dan binnen te zetten. Dit maakt het starten gemakkelijker!

Toe aan een accucheck of een nieuwe accu?

Onze monteurs staan voor je klaar! Wij werken als Bosch Car Service Autobedrijf met de beste materialen en apparatuur vanuit Bosch. Wij meten de accu voor u door en zullen je altijd deskundig advies geven over het eventueel vervangen van de accu.

Plan je afspraak eenvoudig via onze online planner of bel naar 050501684.

 

HomeNieuwsVoorkom stiltand en geef je accu wat extra aandacht.