Voorkom slijtage aan uw banden en bespaar kosten 13 maart 2023

Autobanden zijn één van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Ze worden gebruikt om uw auto in evenwicht te houden en om grip te verkrijgen op het wegdek. Een goede kwaliteit autoband is daarom essentieel voor uw veiligheid en comfort op de weg, omdat de remweg van uw auto verkort. Extra belangrijk dus om uw banden regelmatig te controleren op slijtage zoals scheuren in de band, uitdroging van de band en het onregelmatig afslijten van een band.

Hoe kun je slijtage aan een band voorkomen?  

Slijtage aan een band kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de bandenspanning in de band te hoog of te laag is waardoor ofwel het midden, of de zijkanten van het bandoppervlak sneller slijt dan het midden. Om dit te voorkomen en meer grip te bewaren op de weg, is het van belang dat de banden de juiste bandenspanning hebben. Bij Liewes Roden kunt u kosteloos uw bandenspanning laten controleren én corrigeren.

Ook kan het scheef uitlijnen van een band ervoor zorgen dat de band schuin afslijt. In dat geval staat een wiel niet kaarsrecht onder de auto, waardoor de buitenkant of de binnenkant van de band meer belast wordt. Hierdoor zal de band sneller slijten. Vaak is het scheef uitlijnen van de banden snel te merken, wanneer het stuur van de

Een laatste oorzaak van slijtage aan een band kan zijn dat de band verouderd is. De meeste banden tonen tekenen van veroudering na vijf jaar gebruik. Hierbij zijn scheurtjes of uitdrogingsplekken te zien op de band. Ook de zon kan ervoor zorgen dat een band de elasticiteit verliest.

Hoe kan ik kosten besparen? 

Door de juiste uitlijning van de banden en de juiste bandenspanning gaan uw banden langer mee. Dit zorgt ervoor dat de auto minder brandstof verbruikt en u dus minder hoeft te tanken. Daarnaast hoeft u minder snel uw banden te vervangen. Wilt u graag meer informatie of een afspraak inplannen? Plan gemakkelijk en snel uw afspraak online of neem contact met ons op via 0505016842.

 

Plan een afspraak
Onze voorraad Werkplaatsafspraak Showroom afspraak
HomeNieuwsVoorkom slijtage aan uw banden en bespaar kosten

Neem contact met ons op via: