Overstappen naar Elektrisch Rijden? Dit moet je weten 4 april 2023

Het vervoer van de toekomst. Elektrisch rijden is enorm in opkomst. Afstand is tegenwoordig geen probleem meer. Zo worden de accu’s steeds sterker en kun je laden aan huis of via de oplaadpunten langs de weg. De belangrijkste redenen om te kiezen voor elektrisch rijden? Lagere kosten per kilometer, duurzaamheid en comfort.

Bijna ieder automerk heeft wel één of meerdere elektrische auto’s in haar assortiment. Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Dan is dit wellicht het moment om over te stappen naar een elektrische auto of elektrisch wagenpark!

Voordelen.

✓         Goedkoper. In plaats van je tank volgooien met brandstof, zet je je auto aan de laadpaal. En de stroom kan voordeliger zijn dan benzine! Daarnaast stimuleert de overheid elektrisch rijden en is er een subsidie beschikbaar. Zo betaal je bijvoorbeeld geen wegenbelasting. Let op: dit voordeel vervalt in 2025.

✓         Beter voor het milieu. Dit zal niemand ontgaan. Je elektrische auto produceert geen fijnstof en stikstofoxiden. Daarnaast stoot het geen CO2 uit tijdens het rijden. Wek je ook nog eens eigen stroom op door bijvoorbeeld zonnepanelen? Dan ben je helemaal goed bezig!

✓         Lekker snel van de plek. Ondanks dat elektrische auto’s wat zwaarder zijn, trekken ze snel op! Dit komt omdat de auto meteen maximaal koppel heeft, wat zorgt voor een snelle accelaratie. Bij een benzineauto is deze pas beschikbaar bij een x aantal toeren.

✓         Geen beperkingen in steden. Op steeds meer plekken gelden er milieuzones. ‘Vervuilende’ auto’s zijn hier niet welkom. Met een elektrische auto heb je hier geen last van.

Wil jij ook rijden in een schone auto zonder verbrandingsmotor? Neem dan contact met ons op of kom langs! We laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk onze EV of Hybride voorraad
Onze voorraad Werkplaatsafspraak Showroom afspraak
HomeNieuwsOverstappen naar Elektrisch Rijden? Dit moet je weten

Neem contact met ons op via: