Nieuwe test bij APK dieselvoertuigen 10 januari 2023

Tijdens de APK gaan onze keurmeesters een lijst met aandachtspunten af om goedkeuring te geven voor het betreden van de openbare weg. Hier wordt onder andere gekeken naar de banden, de verlichting van de auto en eventuele lekkages. Daarnaast worden er verschillende metingen uitgevoerd, zoals een viergas- en roetschademeting.

Verplichte deeltjestest

Vanaf 1 januari 2023 is de APK-keuring voor alle personen-, bestel- en vrachtwagens met een dieselmotor en gesloten roetfilter uitgebreid met een verplichte controle (extra kosten voor deze controle is €19,50 incl. BTW). Deze controle richt zich op de kwaliteit van de roetfilter en zorgt voor een minimale uitstoot én belasting van het milieu. Een goed werkende roetfilter verminderd de fijnstofuitstoot enorm. Uit onderzoek is gebleken dat niet alle verplichte roetfilters goed werken of zelfs aanwezig zijn.

Met behulp van een snelle en nauwkeurige deeltjestester wordt er gemeten hoeveel deeltjes er worden uitgestoten en of het roetfilter nog aan de wettelijke veiligheidseisen voldoet.

Plan uw APK afspraak eenvoudig en snel online of neem contact met ons op via 050 501 6842.

Wist u dat wij een speciaal onderhoudsabonnement hebben voor een vast bedrag per maand? Met het Liewes Service Plan gaat u een onderhoudsabonnement voor twee jaar aan. Voor een vast bedrag per maand wordt uw auto regelmatig en goed onderhouden.

Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u hier.

Plan een afspraak
Onze voorraad Werkplaatsafspraak Showroom afspraak
HomeNieuwsNieuwe test bij APK dieselvoertuigen

Neem contact met ons op via: