Hoe overleef ik de winter met een elektrische auto? 30 januari 2024

De lagere temperatuur heeft een nadelig effect op de actieradius van je elektrische auto. Toch kun je ook met je elektrische auto in de winter langere afstanden afleggen. Hoe? We geven je 3 tips om je actieradius te vergroten!

 Elektrisch rijden, het brengt veel voordelen met zich mee. Toch zijn veel mensen niet bewust van verschillen tussen elektrisch rijden in de zomer en de winter. In de zomer heb je zomaar een bereik van 500 kilometer, terwijl je in de winter met vorst net de 300 kilometer haalt. Er zijn mogelijkheden om ook in de winter meer kilometers te kunnen rijden op een volle actieradius.

Tip 1: winterweer vraagt om winterbanden.

Niet alleen vanwege de veiligheid zijn winterbanden aan te raden, maar hiermee rijd je ook met meer grip en heb je een kortere remweg wat weer zorgt voor een lager energieverbruik. Rijden op de juiste band in het juiste seizoen zorgt er ook nog eens voor dat je banden minder snel slijten. Controleer wel regelmatig je bandenspanning! Een goede bandenspanning betekent een efficiënter energieverbruik.

Tip 2: Auto voorverwarmen.

Heb je je auto aan de lader voordat je vertrekt? Laat je auto dan voorverwarmen! Doordat je auto aan de laadpaal bevestigd is, kun je de kachel laten opwarmen zonder dat het van je accuvermogen afgaat. Wanneer je vertrekt is je accu vol én is het heerlijk warm in de auto. Hierdoor hoef je wellicht de verwarming niet aan te zetten tijdens het rijden, deze vraagt namelijk veel stroom van de accu.

Tip 3: Stel je cruise control in.

Je verbruikt minder energie als je rijdt met een constante snelheid. Zowel in de winter als in de zomer is het daarom verstandig om deze tool in te zetten.

Natuurlijk zijn er nog een aantal zaken die meehelpen om de actieradius te vergroten. Wilt u meer informatie over elektrisch rijden in de winter of in het algemeen? Wij beantwoorden uw vragen graag. Een afspraak maken om winterbanden te laten plaatsen of is het tijd voor onderhoud aan uw EV? Dit kan eenvoudig via onze online planner.

HomeNieuwsHoe overleef ik de winter met een elektrische auto?