4 tips over de airconditioning in je auto 11 mei 2023

Airconditioning, een luxe waar we eigenlijk niet meer zonder kunnen. En niet alleen in de zomer. Naast verkoeling helpt de airco je goed zicht te houden in de natte jaargetijden.

Het zorgt er namelijk voor dat de condens op de ruiten snel verdwijnt. Gebruik je airconditioning dus niet alleen in de zomer, maar het gehele jaar door.

Het zonnetje schijnt weer vaker en we gaan de zomermaanden tegemoet. Hoe gebruik je de airconditioning nou efficiënt in de zomer? We geven je een paar tips:

  • Airco en brandstofgebruik. Ja, airconditioning zorgt voor een hoger brandstofgebruik. En het glasoppervlak van je auto heeft een behoorlijke invloed hierop. Want hoe meer glas, hoe warmer het wordt. Houd zonlicht buiten met bijvoorbeeld getinte ruiten of gebruik doeken. Hierdoor hoeft de airco minder hard te werken waarmee je brandstof bespaard
  • Staat je auto in de brandende zon? Laat de hitte eerst ontsnappen en zet daarna je airco aan. Op deze manier hoeft je airco niet op de hardste stand te werken
  • Heb je een volautomatische airco? Stel de temperatuur in en activeer de automatische modus. Hiermee verbruikt de airco een stuk minder dan wanneer je hem handmatig bedient
  • Zet je airco niet te koud. Zo denk je niet alleen aan je brandstofgebruik maar ook aan je gezondheid! Probeer een verschil van 6 tot 8 graden aan te houden, hoe verleidelijk het soms ook kan zijn om hem op graadje vriesstand te zetten in de zomer.

Na verloop van tijd hopen er zich bacteriën en andere viezigheden op in het aircosysteem. Het is daarom noodzakelijk om je airco elk jaar te laten checken en schoon te laten maken.

Regelmatig onderhoud voorkomt dure reparaties achteraf.

Plan een afspraak
Onze voorraad Werkplaatsafspraak Showroom afspraak
HomeNieuws4 tips over de airconditioning in je auto

Neem contact met ons op via: