Voor alle nieuwe Opel modellen
Gratis navigatie updates

Gratis navigatie updates

Voor nieuwe Opel modellen (vanaf 2017)

Wanneer uw Opel is voorzien van een ingebouwd navigatiesysteem heeft u 5 jaar lang recht op gratis kaartupdates. Op deze pagina vindt u alle informatie en kunt u gratis een navigatie update aanvragen. Door middel van een USB stick kunt u de update installeren in uw auto. U kunt natuurlijk ook gratis een navigatie update laten uitvoeren in onze werkplaats, bijvoorbeeld in combinatie met een onderhoudsbeurt. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden, of geef dit aan wanneer u een werkplaatsafspraak maakt.

Voor welke Opel modellen zijn er gratis updates beschikbaar en wat zijn de nieuwste versies?

Voor de onderstaande systemen en Opel modellen zijn er gratis updates beschikbaar.

Navi 5.0 IntelliLink

  • Crossland X (2017)
  • Crossland (2021)
  • Grandland X (2017)

Nieuwste kaartversie
20.0.0 (Van februari 2021)

Nieuwste firmware versie
21.08.84.12 (Van november 2020)

Multimedia Navi & Multimedia Navi Pro

  • Grandland X Hybrid & Hybrid 4 (2020)
  • Corsa F (2020)
  • Combo E (2019)
  • Vivaro C (2019)

Nieuwste kaartversie
8.0.0 (Van Kwartaal 3 2020)

Nieuwste firmware versie
42.03.31.32 (Van november 2020)

Voor de Opel Astra K (tot 2019) en de Opel Insignia B (tot 2019) zijn helaas geen gratis kaartupdates beschikbaar. Lees hieronder meer informatie over updates voor de Opel Astra K (vanaf modeljaar 2020) en de Opel Insignia B (vanaf modeljaar 2019).

Handleiding kaartupdate

Firmware update

In combinatie met de gratis kaartupdates zijn er ook gratis firmware updates (systeemsoftware) beschikbaar . Met de nieuwste firmware versie is uw systeem altijd voorzien van de nieuwste functies, zijn eventuele verbeteringen aan het infotainmentsysteem doorgevoerd en wordt ook de maximumsnelheidswijziging van 130 km/u naar 100 km/u correct weergegeven op uw boordcomputer, in combinatie met de verkeersbordherkenning van uw auto. In de Opel Crossland X en Grandland X is ook de kleur van de temperatuuraanduiding linksboven in het scherm veranderd van grijs naar wit. Hierdoor is de buitentemperatuur beter leesbaar.

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwste kaartversies in de Opel Crossland X en Grandland X, moet uw infotainmentsysteem voorzien zijn van een nieuwe firmware (systeemsoftware). Wanneer de melding ‘Versie niet compatible met hardware’ verschijnt als u de USB-stick met de nieuwe kaartupdate in de USB aansluiting van de auto aansluit, moet eerst een firmware update worden uitgevoerd. Deze kunt u ook zelf uitvoeren.

Handleiding firmware update

Gratis kaartupdates Astra K & Insignia B

Als uw Opel Astra K (vanaf modeljaar 2020) of uw Opel Insignia B (Vanaf modeljaar 2019) is voorzien van het Multimedia Navi Pro systeem (8 inch touchscreen), kunt u gebruikmaken van gratis kaartupdates via een wifi-verbinding. U hoeft alleen uw systeem met een wifi netwerk te verbinden en in de instellingen van het systeem de functie voor het laden van nieuwe kaartupdates in te schakelen. Als uw Opel Astra K of Opel Insignia B is voorzien van het 7 inch Multimedia Navi systeem kunt u een betaalde update bestellen via de webshop van Opel Navigation. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Klik hier voor meer informatie over navigatie updates bestellen voor overige Opel modellen.

Update aanvragen

Vraag door middel van het onderstaande formulier een gratis navigatie update aan.
Selecteer het juiste Opel model in het formulier om de juiste update te ontvangen.

Update aanvragen

HomeGratis navigatie updates

Heb je een vraag?